Vil trene gründerne

Tryg vil ha tak i gründere og oppstartere innenfor finansteknologi, og legger 3,5 millioner kroner på bordet til et treningsprogram kalt Tryg Xplore. 
 

Les mer

- Vi vil ha tak i de gode ideene som kan gjøre kundeopplevelsen vår enda bedre, sier Jannicke Schumann-Olsen, som er direktør for Trygs nordiske innovasjonsprogram. 

Venter på søknader
Invitasjonen til Tryg Xplore gikk ut i januar, og Tryg venter nå på søknadene fra oppstartsbedrifter som kan tenke seg å delta i programmet. - Vi er sikker på at det finnes mange gode ideer og konsepter som bare venter på at noen skal hjelpe dem over den siste kneiken, sier Schumann-Olsen. 

Tryg Xplore er beregnet på såkalte "later stage startups", altså dem som har utviklet tanker og ideer til noe som snart kan lanseres. Innholdet i programmet er tilpasset oppstartsbedrifter innenfor finans- og forsikringsteknologi som trenger bistand til å komme ytterligere ett skritt nærmere kommersialisering. 

- Nå går vi bredt ut, og regner med at vi skal finne mellom fem og ti oppstartsbedrifter som vil være med oss videre, sier Schumann-Olsen videre. Selve programmet består av ni workshops med ulikt innhold, og alt skal skje ved Trygs norske hovedkontor i Bergen. Tryg har valgt firmaet Rainmaking som partner i programmet. 

 



Jannicke Schumann-Olsen fra Tryg og Atle Sivertsen fra Finance Innovation er inspirert
av The Camp i Danmark når samarbeidet med gründere i Norge skal styrkes.

 

- Dette er inspirert både av Trygs suksess i Danmark med The Camp, som er en samlokalisering mellom Tryg og gründerbedrifter, og selvsagt av Finance Innovation-klyngen i Bergen, som Tryg er en aktiv del av. Vi håper at akseleratorprogrammet som Finance Innovation-klyngen skal sette i gang, kan hente med seg noen av deltakerne i Tryg Xplore, sier Schumann-Olsen. 

Flere initiativ på trappene
Trygs innovasjonsdirektør har ikke noen problemer med å innrømme at både Tryg og forsikringsbransjen har ligget etter i den teknologiske utviklingen. 

- Men vi kommer sterkt etter. Vi ligger nå fremst i verden på automatisk skadebehandling innenfor en rekke av områdene våre, vi har tatt i bruk elektronisk skademelding for bilskader, og i januar lanserte vi UNDO, som blir ett av verdens første heldigitale og webbaserte forsikringsselskap, eid av Tryg, sier Schumann Olsen. 

- Og hvem vet? Kanskje er det ett av de sju selskapene som skal være med oss i Tryg Xplore som sitter på ideen eller produktet eller tjenesten som skal gi oss en skikkelig dytt fremover, og et bidrag til å få våre kunder til å føle seg trygge i en verden som stadig forandrer seg. 
 

Fakta / Tryg

  • Nordens nest største skadeforsikringsselskap med aktiviteter i Danmark, Norge og Sverige.
  • 1100 ansatte i Norge, med norsk hovedkontor i Bergen.

Fremst i verden på automatisk skadebehandling 

En av fire skader som meldes til Tryg på nett blir nå behandlet helautomatisk. - Tryg er helt i verdenstoppen når det gjelder automatisk skadebehandling, sier Norgessjef for Tryg, Espen Opedal. 

I dag går 25 prosent av de nettinnmeldte sakene innenfor innbo, reise eller husdyr rett gjennom systemet. Innen 2020 er målet at 40 prosent av alle skadesaker skal behandles og gjøres opp automatisk. 

Tryg er også i ferd med å fase ut den tradisjonelle papirbaserte skademeldingen for bil. Over 20 prosent av skademeldingene går nå gjennom en egen webløsning, som også viser kunden til nærmeste verksted. 

Opedal sier at de automatiske systemene skal ta seg av de enkle skadesakene, slik at arbeidskraft kan settes inn mot å løse de større og mer komplekse sakene.