Må ansette flere for å skape vekst 

Stacc Core bygget software som hjalp MonoBank lynraskt ut på markedet. Nå har selskapet etablert tre datterselskaper, og har internasjonale ambisjoner.
 

Les mer

Daglig leder Geir Hamre Nordvik og investor Dag Alvern i Stacc har hendene fulle med norske kunder, og jakter på flere medarbeidere for å skalere internasjonalt.

Stacc ble startet under navnet CVision i 1999 med komplekse ERP-løsninger som leveranse. I løpet av de siste årene har gründerne kjøpt tilbake selskapet, endret navn til Stacc og revitalisert det med nye produkter og tjenester. Brage Finans, MonoBank og EasyBank er tre finansinstitusjoner som bruker software utviklet av Stacc. 

- Vi er i sterk vekst og vil i løpet av 2018 rulle ut plattformen vår hos fire-fem nye kunder, sier Dag Alvern, en av medeierne i Stacc. – Vi har hatt store ambisjoner lenge, men det er den teknologiske utviklingen i de siste årene som gjør at vi nå kan skyte fart.

Løsningen fra Stacc er laget på toppen av Microsoft Dynamics Navision. Den er i prinsippet relevant for alle banker, men selskapet har valgt bevisst å samarbeide med nye aktører som skal etableres i markedet eller aktører som ønsker å bruke løsningen for å skape en tilleggsportefølje på nye produkter. 

Må rekruttere flere
Stacc Core har etablert tre datterselskaper for å levere en bred portefølje av produkter til kunder. Selskapet leverer teknologi og programvare-byggeklosser til finansaktører, men også andre kunder med krevende prosesser internt og som må skape gode brukeropplevelser eksternt.

- På kort tid er vi blitt mer enn 50 ansatte, og selskapene har et stort overlapp av kunder, sier Alvern.

Suksessen har også gitt utfordringer.

- Vi trenger mer kapasitet og har et sterkt behov for å rekruttere flere ansatte. Vi trenger flinke folk som kan kombinere teknologisk kunnskap med forretningsforståelse, og helst med kjennskap til bank og finans, sier Alvern.

De internasjonale ambisjonene har stått litt på vent mens den nasjonale veksten er blitt prioritert.

- Vi har ventet med å gi full gass internasjonalt, men har ambisjoner om å bygge opp et partnernettverk som gjør at vi kan skalere våre internasjonale ambisjoner på en god og fornuftig måte, sier Alvern.
 

Fakta / Stacc

  • Stacc har ca 50 ansatte og hovedkontor i Bergen.  
  • Stacc Core er morselskapet som utviklet software-produktet som har hjulpet flere nye finansinstitusjoner på markedet. 
  • Stacc Insight leverer rådgivningsløsninger til de fleste bankene i Norge. 
  • Stacc Flow har et unikt produkt for generisk systemstøtte til prosesser generelt, og innen bank og finans spesielt. 
  • Stacc X utvikler visuelle komponenter for å kunne lage gode brukeropplevelser for alle, både forbrukere, bedriftseiere, rådgivere og saksbehandlere.