App som gjør det enkelt å skifte leverandør

Forbrukeren står igjen som vinneren når bankene må gjøre kundedata tilgjengelig for tredjeparts-aktører som følge av det nye EU-direktivet PSD2. Payr vil la dine kundedata spare penger for deg.

 

Les mer

Pyyr har utviklet en uavhengig betalingsløsning for regninger. CEO Espen Einn demonstrerer løsningen.

- Payr har utviklet en uavhengig betalingsløsning for regninger hvor vi hjelper deg å finne bedre leverandører basert på din betalingshistorikk, sier CEO i Payr, Espen Einn.

- Som forbruker burde man forvente å få alle regninger og alle kontoer samlet på ett sted. Det burde være unødvendig å bruke flere apper og innlogging på flere nettbanker for å få totaloversikten over egen økonomi, sier han.  

Derfor har Payr bygget appen slik at den skal kunne brukes uavhengig av hvilke banker eller betalingsmetoder kundene har valgt fra før. Gjennom Payr kan alle regninger betales med kredittkort, slik at det også vanker bonuspoeng på betalingene. Planen er å la kundene også bruke PayPal, Vipps og andre betalingskilder i fremtiden.

EU-direktivet PSD2, som skal implementeres i løpet av 2018, medfører at bankenes kundedata frigis for tredjeparter, forutsatt at kundene ønsker det. Det betyr at nye aktører, som Payr, kan bygge tjenester som henter kundedata fra ulike kilder. Det åpner dører.

- Med kundedata tilgjengelig, vil vi kunne analysere alle betalinger og dermed kunne gi forbrukerne tips om andre leverandører det kan være smartere å bruke, forteller Einn.

- Vi kan se hva du betaler for ulike tjenester, skanne markedet for å finne bedre leverandører, og beregne hvor mye du kan spare på å skifte leverandør av boliglån, mobilabonnement, strøm og annet, sier han.

Espen Einn bedyrer at tipsene som gis er uavhengig av hvilke avtaler de har med leverandørene.

- Vi lover full transparens. Vi skal gi uavhengige pris- og produktsammenligninger, og samtidig gjøre skifte av tjenesteleverandørene enkelt og raskt. Alt sammen skjer i appen vår, og med noen få tastetrykk har du byttet leverandør, sier han.
 

Fakta / Payr

  • Norsk selskap som lar forbrukere enkelt sammenligne og bytte leverandører, basert på deres kundedata.
  • Startet i 2016 av seriegründeren Espen Einn. 
  • Selskapet teller nå 15 ansatte i Norge og Polen.
  • Lisens fra Finanstilsynet som Betalingsforetak.
  • Ble i november 2017 første ikke-bank som tok i bruk eFaktura.
  • Godt posisjonert til å ta i bruk PSD2-direktivet som innføres i Norge i løpet av 2018.
  • Direktivet legger til rette for økt konkurranse i markedet for betalingstjenester og åpner for at tredjeparts-aktører kan tilby betalingstjenester og få tilgang til bankenes kundeinformasjon