Monobank
går nye veier 

Monobank ble lansert på rekordtid i 2015. Nå er banken etablert i det finske markedet og har ambisjoner om både nye markeder og nye tjenester.
 

Les mer

 

CEO Bent Gjendem planlegger videre ekspansjon, men har ikke bestemt seg for hvilke nye land Monobank skal gå inn i.

CEO Bent Gjendem er forsiktig med å utrope banken sin til å inneha verdensrekord i banklansering, men basert på sine egne søk har han ikke funnet andre banker som er kommet raskere ut i markedet. Fem måneder gikk det fra banken fikk konsesjon fra finanstilsynet til banken åpnet.

Nyskapende miljø
Med en fortid fra Sbanken (tidligere Skandiabanken), påpeker Gjendem at nettopp Sbankens teknologiske satsing og kundefokus var en inspirasjon for Monobank.

- Det nyskapende finansmiljøet i Bergen var en forutsetning for at vi hadde tro på at vi kunne lykkes, sier Gjendem.

Monobank bruker Staccs løsning som banksystem i tillegg til egenutviklede systemer, og Gjendem påpeker et viktig momentum ved den teknologiske utviklingen som gjør at en bank kan operere i skyen. Når forbrukerne i økende grad benytter mobilen til bruk av finanstjenester, betyr det også at brukervennlighet er en av Monobanks satsingsområder. 

Nye satsinger
Monobank valgte å satse på usikrete forbrukslån, som Gjendem mente var en nisje de tradisjonelle bankene ikke brukte mye energi på. Fra lansering har det gått rett vei med god lønnsomhet og ekspansjon. I fjor inntok Monobank det finske markedet. Samtidig skal banken hente innskuddskunder i EU gjennom en tredjepart lokalisert i Berlin. Neste steg er et nytt kredittkortprosjekt i samarbeid med Widerøe.

- Vi ser for oss videre ekspansjon, men har ikke endelig bestemt hvilke land vi går inn i, sier Gjendem. 

Han fremhever høy tilfredshet hos kunder og ansatte som nøkkelen til suksess, ved siden av de fordeler som ligger i en ny og enklere teknologisk plattform enn det mange etablerte banker må operere med.

- Vi måler tilfredsheten både hos kunder og ansatte hele tiden og følger opp med å iverksette konkrete tiltak. Gjør det gøy og enkelt, bruk teknologi og entusiasme om hverandre, sier Gjendem.

Monobank er i dag listet på Oslo Børs Merkur Market, og har kommunisert at banken skal søke full notering på Oslo Børs innen oktober i år.
 

Fakta / Monobank

  • Lansert i 2015.
  • 34 ansatte og hovedkontor i Bergen.
  • Tilbyr usikrete forbrukslån.
  • Banksystem utviklet av Stacc
  • Fintech-aktør med egenutviklede innovative systemer