Bli din egen
fintech-gründer

Sbanken setter opp en egen utviklerportal der alle som er kunder kan bli sin egen fintech-gründer.
 

Les mer

 Christoffer Hernæs og Magnar Øyhovden i SBanken ser et internasjonalt potensial i forlengelsen av en lansering i Norge.

- Kort fortalt kan alle våre kunder programmere sine egne apper og nettbankløsninger. Vi åpner deler av våre APIer slik at kundene kan programmere og utvikle funksjoner selv, basert på egne data, sier Christoffer Hernæs, Chief Digital Officer i Sbanken

Filosofien til SBanken har vært at kunden skal være sin egen banksjef. 17 år etter oppstart er det utviklerne og ikke banksjefen som er de nye forbildene.

- Våre egne utviklere som har tilgang til portalen har allerede utviklet en del spennende funksjoner på fritiden, og vi gleder oss til å se hva som kommer fremover. Det blir forhåpentligvis mye rart, men også mye bra vi kanskje ikke ville tenkt på selv. Det er mange dyktige og kreative utviklere der ute som dessverre ikke jobber hos oss ennå, og dette er en mulighet for å la disse kundene vise oss hvordan de mener en digitalbank skal se ut, sier Hernæs.

SBanken ønsker å belønne de beste funksjonene og videreutvikle disse til å bli en del av SBanken Beta dersom de oppfyller krav til sikkerhet og kvalitet.

- Ved å åpne våre APIer blir utviklerportalen vår unike vinkling på open banking, sier Hernæs.   

Sbanken og Quantfol.io
Sbanken har også valgt å kjøpe seg inn i Quantfol.io for å bygge en ledende robotrådgivertjeneste.

- Vi har ønsket å gjøre dette og vurdert ulike muligheter som å utvikle dette selv, lisensiere produktet fra en tredjepart eller lete etter et miljø å samarbeide med. Etter et omfattende søk fant vi ut at løsningen satt i samme by som oss, sier Hernæs.

Sbanken vil ha en eksklusivitet på kjerneproduktet som er robo-investment motoren for det norske markedet, men er svært opptatt av at Quantfol.io lykkes internasjonalt. 

- Som styreleder i Quantfol.io er det viktig å bidra til at Quantfol.io ikke bare blir en leverandør til én norsk bank, men har muligheten til å skalere internasjonalt, legger Hernæs til.

- Å utvikle for et internasjonalt marked vil bli viktigere i tiden fremover, og vi håper Finance Innovation vil stimulere til at bankene tenker mer i den retningen. Vi må samle krefter om felles utfordringer og bidra til at norsk finansteknologi virkelig får realisert sitt potensiale som eksportvare, sier Hernæs.
 

Fakta / Sbanken

  • Startet i 2000 som den første rene nettbanken i Norge.
  • Var i 15 år en norsk filial av svenske Skandiabanken AB.
  • Skandiabanken Norge ble eget selskap og børsnotert høsten 2015.
  • Skiftet navn til SBanken i 2017.
  • Hovedkontor i Bergen.